Make your own free website on Tripod.com

O MENI

Zovem se Milojevic Bojan .Rodjen sam 18.06.1974. u Aleksincu.Tu sam zavrsio Gimnaziju 1993. Tada sam upisao Veterinarski fakultet u Beogradu.Sada sam student pete godine i uskoro cu diplomirati.Najvise me interesuju male zivotinje (psi) i zeleo bih da sa njima radim.

Trenutno stanujem u Beogradu zbog obaveza na fakultetu,mada je mesto mog stalnog boravka Moravac,selo 3km udaljeno od Aleksinca.Tu se i rodila moja ljubav prema psima .Kao svako seosko domacinstvo i mi smo uvek u dvoristu imali psa.Bili su to mesanci podjednako lepi ,pametni i poslusni kao i rasni psi.

Za nemacke ovcare sam poceo da se interesujem 1990. kada sam na naslovnoj strani “ZOV-a” video ovcara.Taj broj sam kupio i u njemu video oglase.Trazio sam da kupim stene nemackog ovcara,iako tada nisam znao nista o rasnim psima.Otisao sam u Nis i tu kupio stene.Bila je to zenka Alma ,jedno umiljato,tvrdoglavo,zivahno stvorenje.

Njen odgajivac ,Ivkovic Nenad,dao mi je neka najosnovnija uputstva o odgoju i rekao da je Alma stene koje obecava.Tada sam zagrizao udicu zvanu “nemacki ovcar” i dan-danas visim na njoj.

Alma je dobijena je kombinacijom Arko-Kvala. Arko je bio vojni pas odlicno ocenjen. Njegovi roditelji su takodje bili iz vojske.Kvala je bila zelenkasta kuja , cerka Hary Huhnegraba i unuka Quando Arminius-a.

Almu sam odgajao pocetnicki.Jela je kobasice ,pastete,virsle,zacinjena jela i sve ostalo sto sam i ja jeo.Brzo je napredovala i vec sa 6 meseci je izgledala kao odrasla kuja.

Tada sam nabavio prirucnik”Dresura pasa” N.A.Saharov i po njoj poceo da obucavam svog buduceg sampiona.Stvarno sam verovao da ce od Alme biti sampionka.Ona je relativno dobro obavljala osnovne komande poslusnosti,cak je radila i odbranu i napad.

Svakih mesec dana sam je vodio u kinolosko drustvo na redovnu kontrolu kod Dr S.Teodosic-a.Sa 6 meseci sam poceo da je pripremam za izlo`bu.Trcala je svaki dan po 10km i to u galopu.Tek kasnije sam shvatio da je to bila velika greska.

Kad je doslo vreme za izlozbu Almu smo odveli u Kragujevac na CACIB.To je bio moj prvi odlazak na izlozbu.Alma je bila u tovnoj kondiciji i dobila je ocenu 4 a u ocenskoj listi nista nije bilo kako treba.Secam se,sudio je g.Jovan Serafin i tesio me je da Alma moze da dobije peticu ali da skine koji kg.Svi psi u tom razredu,sem moje Alme, su dobili odlicne ocene.Mislio sam da sudija nije u pravu,jer je za mene moja Alma bila najlepsi pas na svetu.

Sa treninzima nisam prestajao Alma je skinula visak kg pa sam je ponovo odveo na izlozbu ,u Nis.Ponovo je dobila 4 .U medjuvremenu ja sam dosao do literature ,kupio video kasete i poceo da ucim “ovcare”.Tada sam shvatio da se treningom ne mogu ispraviti sve greske i resio da kupim drugog psa,tacnije kupio mi ga je otac za rodjendan.Sa njom je pocelo i moje ozbiljnije bavljenje kinologijom.